Lezing van Freek van Raam


Aanvulling op het verhaal van Freek,

Door de hevige onmenselijke gemene aanvallen in de Oekraïne, die vooral de laatste twee weken alles de spits drijven, zou het verhaal van Freek over zijn hobby “ Rusland ”  nu niet tot zijn recht komen en heeft hij in alle wijsheid besloten om de lezing te verplaatsen naar een hopelijk  latere, rustiger datum van dit jaar.

Als bestuur kunnen we er alleen maar achter staan en hopen dat aan het geweld snel een einde komt, zodat iedereen rustig en veilig in deze wereld kan en mag leven.

PS: Freek vond het fijn te lezen, dat er interesse is om zijn lezing bij te wonen.

Het bestuur en Freek.

 

Geachte leden,

Afgelopen weekend ontvingen wij een appje van Freek van Raam. In dit appje herinnerde Freek ons eraan dat hij een jaartje of twee geleden ons liet weten dat hij een bijzondere hobby heeft. Die hobby is……… het ontstaan van het Russische Rijk vanaf de grote volksverhuizing in Europa rond de vierde tot de zesde eeuw na Christus. Vanaf die tijd tot 1917 heeft Freek zich verdiept in vele historische gegevens en wilde daarover graag een lezing  geven die ongeveer anderhalf uur zou duren.

Nog geen week later werden we overvallen door de corona-ellende en lieten we het ff hangen!!

Toen der tijd vonden we het best interessant, nu ook nog wel, maar vragen ons tegelijkertijd af (Freek ook)  past het wel in dit tijdstadium, want alles wat Rusland ademt willen we uit ons systeem weren, of…… is het nu juist interessanter een kijkje te nemen in het verleden en het ontstaan van deze grootmacht. Zeg het maar, voor het bestuur een dikke struggle, vandaar dat we graag de mening van onze leden willen weten..

Daarom gaan we een peiling houden of je de lezing überhaupt zou willen bijwonen, nu of  wat later in de tijd.                                                                                                        Willen we het “ Middelpunt” een middagje afhuren is een minimale inschrijving van 25 tot 30 personen nodig.

Schrijf je hieronder in of doe een  leuke suggestie!!

 

Het bestuur en Freek van Raam.


24 reacties op “Lezing van Freek van Raam”

 1. Beste Freek en bestuur,
  Ik ben geïnteresseerd over die periode, juist wat er heden ten dage speelt.
  Prik maar een datum en hoop, dat ik ook kan.
  Met vriendelijke groet,
  Cor de Groot.

 2. Geschiedenisheeft alles te maken met de huidige tijd waardoor je alles meer in perspectief kunt zien. Ik vind het daarom juist bere interessant om te horen, van iemand die zich daarin heeft gespecialiseerd, hoe een land of een continent is ontstaan. Jammer dat het maar tot 1917 is maar daarom niet minder interessant. Ik zie een uitnodiging graag tegemoet. Kleine nuance de maand april zit ik in het buitenland.

 3. Het lijkt mij verstandig om voorlopig even te wachten tot de narigheid in het oosten achter de rug is, daarna wil ik het graag horen.

 4. sorry Freek maar mijn interesse in Rusland is op dit moment ver te zoeken met de misdaden die door hen
  op dit moment worden gepleegd.
  neemt niet weg dat ik jouw werk om de geschiedenis van dit land te bestuderen respecteer

 5. Wat kun je toch gemengde gevoelens (juist nu) hebben over dit onderwerp, maar tegelijkertijd meer te willen weten over dit grote Oostblokland, slaat voor mij de weegschaal ietsje door om toch naar de historie te kijken. Nu of later maakt voor mij niet uit.

 6. Hoe een prachtig land, door een aantal idioten wordt verkwanseld, het heeft een prachtige historie, met mijn koor Slavuj sta ik midden in de twee landen met mijn zang, ik heb te maken met Oekraïners en Russen, 7 april geven we een benefiet concert, we hebben de Russische liederen geschrapt, het zijn veelal liederen uit oorlog,s tijden, maar het kan ff niet, met trillende stem heeft een Russisch koorlid verteld hoe zij zich schaamt en wat zij momenteel doormaakt, de meeste Russen willen geen oorlog, daarom Freek wil ik je zeggen doe het, het is een prachtig land, maar met een beladen historie.

 7. iK WIL WEL KOMEN ALS JOOST HEMKER HET WOLGA LIED ZINGT.
  Een historie vertellen is altijd interessant, ondanks dat het heden door een doorgeslagen dictator wordt geregeerd,
  mooie hobby freek

 8. Freek ik ben geïnteresseerd in je lezing en als de datum uitkomt ben ik er zeker bij met vriendelijke groet Marco Staarthof

 9. Ook ik kom graag, de geschiedenis blijft mijn interesse hebben. Los van de nare en verschrikkelijke dingen die nu gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *